O nama

Priča o osnivanju FOODY-u je također priča o povratku iz inozemstva u domovinu. Rođena sam i odrasla sam u Njemačkoj, u Frankfurtu gdje sam živjela 36 godina. Suprug i ja imali smo u Njemačkoj poprilično stresan život, naime ja sam radila na odgovornim pozicijama, a i on je imao svoju tvrtku, te smo u jednom trenutku odlučili kako moramo napraviti promjenu. Tada smo odlučili vratiti se kući - u Hrvatsku.

Spakirali život u torbe, uzeli smo svoju djecu i zaputili se u domovinu iz koje su naši roditelji krenuli na zapad u potrazi za boljim poslom i boljim sutra. Nakon što se sve to posložilo počeli smo razmišljati što bismo radili. Kako nam djeca idu u školu misli su nam krenule na prehranu za djecu.

Naime, u Njemačkoj roditelji već od vrtića moraju misliti što će djeci spremiti za marendu. To ne smije biti ništa slatko i nezdravo, dakle nema peciva, krafni i sličnih stvari. Mora biti isključivo kruh sa šunkom, sirom, nekakvom salamom. Ne smiju čak nositi niti jogurtna pića, a kamoli slatke sokove. Ukoliko se vidi da je dijete donijelo takvu hranu, roditelji se odmah zovu na razgovor kako bi ih se upozorilo. Ja sam tako nastavila spremati marende za djecu i nakon dolaska u Zadar, ali oni su nakon tjedan -dva rekli da svi idu u pekaru kupovati peciva. Nisu više htjeli ni jogurt.

Tada smo počeli razmišljati kako bi mi mogli pokrenuti nekakav posao gdje bi djeci nudili zdrave sendviče i jogurte s muslijem te voćne salate. Mnogo smo se premišljali hoće li djeca to htjeti jesti, ali odlučili smo se krenuti. Također, planirali smo urediti i auto kako bi djeci bilo vizualno privlačno. Istaknula bi kako smo imena pojedinih proizvoda smislili zajedno s djecom, pa su tako nastali nazivi JOOGY ili FRUITY....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *